Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek


Biorganik aszkorbinsav 250 g

1 284 Ft
Egységár: 5,14 Ft/g
A termék biofermentációval, nem génmódosított alapanyagból készül (non GMO).

Glutén- és allergén mentes üzemben csomagolva!

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. Az ember, a tengerimalac, a füsti fecske, néhány majom- és halféle (már) nem tudja a szervezetében előállítani a C-vitamint, pedig a legtöbb élőlény képes erre.

Így fontos, hogy étkezéseink során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét, de lehetőleg ne a gyógyszertárban kapható cukros bevonatú C-vitaminokat szedd: inkább kezd a reggelt úgy, hogy igyál meg egy pohár tiszta vizet 1 kiskanál aszkorbinsavval elkeverve (ha akarod tehetsz bele xlititet is ha nem szereted a savanyú ízeket). De nagyon finom limonádét is készíthetsz belőle akár.

Sajnos a mai korban kapható gyümölcsök és zöldségek se bővelkednek már annyi C-vitaminban, mint akár 50 évvel ezelőtt, "köszönhetően" Földünk és termőföldjeink elszennyezésének, agyonvegyszerezésének. Ezért muszáj ilyen formában is pótolnunk a napi C-vitamin bevételünket.

Valószínűleg minden magyar ember tudja, hogy a C-vitamin felfedezése egy magyar orvos, Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. A felfedezés során először paprikából állították elő nagyobb mennyiségben a C-vitamint, melyet ekkor még hexuronsavnak hívtak. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.

A C-vitamin bevitelén kívül, ételek ízesítéséhez, vagy állagának javításához is felhasználhatjuk. Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsavat adni a tésztához, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ezáltal finom, könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav és a szódabikarbóna 2:1 arányban való keverésével savmentes vegyületet kapunk.

Az aszkorbinsav a konyhai felhasználása során nem csak a sütésnél nyújthat nagy segítséget, hanem a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Így nagyon finom, és egészséges befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Az aszkorbinsavak fajtáját tekintve beszélhetünk D-, és L-aszkorbinsavról. Az L-aszkorbinsav az egyik legtermészetesebb aszkorbinsav vegyület, mely megtalálható mind a növényi, mind az állati szervezetben. A kettő tulajdonképpen csupán molekulaszerkezetében különbözik egymástól, de ez pont arra elég, hogy míg az L-aszkorbinsavat szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk, hiszen a felesleg természetes módon, a vizelet ürítésével távozik a szervezetből. A megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelével szervezetünk ellenállóbb lehet a betegségekkel szemben, nagymértékben visszaszoríthatjuk a szabadgyökök túltermelődését, így egészségesebb, élhetőbb életet élhetünk.
másodosztályú , szépséghibás
  • Vonalkód
    5999559313585
    Termékazonosító
    ML078346
    Szállítási idő
    2-4 munkanap
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5999559313585
    Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés