Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Étrend-kiegészítők
- Gyógytermékek
- Kozmetikumok
- Élelmiszerek
- TrendaVit
- Italok
- Növényi élelmiszerek
- Rágógumik, cukorkák
- Olaj, ecet
- Reggelizõ pelyhek
- Csírák, magok, gabonák
- Sütési segédanyagok
- Lekvárok, mézek, Nugát krémek
- Snackek, aszalmányok
- Lisztek
- Istant ételalapok, levesporok
- Gluténmentes termékek
- Egyéb alapvetõ élelmiszerek
- Rizs, tészta, hüvelyesek
- Tejtermékek, pékáru, sütemények
- Vega húspótlók
- Szószok, mártások, poralapok
- Reformélelmiszerek
- Ételízesítés
- Szója- és rizspudingok
- Cukor, édesítőszerek
- Kekszek, nápolyik, csokoládék
- Dia-vitál
- Pástétomok
- Laktózmentes termékek
- Halkonzervek
- Konzervek,befőttek, savanyúságok
- Paleo
- Egyéb reformélelmiszer
- Egyéb diabetikus termékek
- Pudingporok
- Hidegkonyhai termékek, saláták
- Tisztítószerek
- Egyéb reformélelmiszer
- Antioxidánsok
- Vajak
- Gyógyvizek
- Svédcseppek, tinktúrák
- Egyéb tejhelyettesítők
- Speciális olajok
- Sós snackek
- Egyéb termékek
- Immunerősítés
- Növényi italok
- Szív, vérkeringés, koleszterin
- D-vitamin
- Szilárd szappan
- Aszalmányok
- Örlemények
- Müzlik
- Nyomelemek
- Gluténmentes édességek
- Hidegkonyhai termékek, saláták
- Gyümölcslevek
- Ginseng készítmények
- Paleo lisztkeverékek
- Sók
- Egyéb édességek
- Fogkefe
- Izület, reuma
- Gyomor, emésztés
- Paleo kenyerek
- Bőr, haj, köröm
- Idegerősítő, nyugtató
- Gluténmentes pékáru
- Fogyasztószerek
- Húgyhólyag, prosztata
- Aminosavak, fehérjék
- Egyéb köretek
- Egyéb gluténmentes termékek
- Egyéb reggelizők
- Lekvárok
- Félkész/ előkészített lisztek
- Testápolók
- Hajápoló eszközök
- Masszázskrémek,-olajok
- Multivitaminok
- Napozószer
- Gyógy- és sportkrémek
- Fertőtlenítők
- Aszalmány
- Melegétel
- Tofu, szójatermék
- Száraztészta
- Kalcium, magnézium
- Növényi olaj, zsír
- Titánia Manikűr, pedikűr eszközök Solingeni
- Szaloncukor ,diabetikus, paleo.
- egészségügyi termék
- BATZ papucs másodosztályú, szépséghibás termékek
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek
Paleolit tészta szezámos szélesmetélt
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
másodosztályú , szépséghibás
másodosztályú , szépséghibás
-
A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.
A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!
A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:
Hidegen sajtolt szezámliszt:
Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.
Allergén-mentes tápióka keményítő:
A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.
Mélyalmos friss tyúktojás:
A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk!
A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.
Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
-
Kiszerelés 250 gVonalkód 5999885398461Termékazonosító ML077021Szállítási idő 2-4 munkanapVámtarifaszám 1902110000Raktárkészlet VANCikkszám 5999885398461