- Újdonságok
- Akciók
- Étrend-kiegészítők
- Gyógytermékek
- Kozmetikumok
- Élelmiszerek
- Tisztítószerek
- Egyéb reformélelmiszer
- Antioxidánsok
- Vajak
- Gyógyvizek
- Svédcseppek, tinktúrák
- Egyéb tejhelyettesítők
- Speciális olajok
- Sós snackek
- Egyéb termékek
- Immunerősítés
- Növényi italok
- Szív, vérkeringés, koleszterin
- D-vitamin
- Szilárd szappan
- Aszalmányok
- Örlemények
- Müzlik
- Nyomelemek
- Gluténmentes édességek
- Hidegkonyhai termékek, saláták
- Gyümölcslevek
- Ginseng készítmények
- Paleo lisztkeverékek
- Sók
- Egyéb édességek
- Fogkefe
- Izület, reuma
- Gyomor, emésztés
- Paleo kenyerek
- Bőr, haj, köröm
- Idegerősítő, nyugtató
- Gluténmentes pékáru
- Fogyasztószerek
- Húgyhólyag, prosztata
- Aminosavak, fehérjék
- Egyéb köretek
- Egyéb gluténmentes termékek
- Egyéb reggelizők
- Lekvárok
- Félkész/ előkészített lisztek
- Testápolók
- Hajápoló eszközök
- Masszázskrémek,-olajok
- Multivitaminok
- Napozószer
- Gyógy- és sportkrémek
- Fertőtlenítők
- Aszalmány
- Melegétel
- Tofu, szójatermék
- Száraztészta
- Kalcium, magnézium
- Növényi olaj, zsír
- Titánia Manikűr, pedikűr eszközök Solingeni
- Szaloncukor ,diabetikus, paleo.
- egészségügyi termék
- BATZ papucs másodosztályú, szépséghibás termékek
Növényi italok
Sok ember nem fogyaszthat állati tejet. Ennek a helyettesitésére, pótlására alkalmasak az egyre nagyobb választékban elérhető növényi italok.
Gyakran eléggé tévesen „növényi tej”-nek nevezik őket, azonban egyáltalán nincs közük a hagyományos értelemben vett tejhez.
Többféle alapanyagból is készülhetnek:
szójatej azaz szójaital gyakran az egyik legkedveltebb növényi ital
szójaital nagyon hasonlit a tehéntejhez. Többféle gabonából, ugymint rizs, zab,
száraz-hüvelyesekből , szójából, egyéb magokból is mandula, dió, mogyoró
pálmafélékből , kókuszból készülhetnek.
Így találkozhatunk natúr rizsitallal, szójaitallal, zabitallal, mogyoróitallal,mandulaitallal, dióitallal, de számos más változatban is előfordulhatnak. Gyakoriak az ízesített változatok, mint vaníliával, kakaóval, gyümölcsökkel izesített termékek is.
Hogy készülnek a növényi italok :
Az alapanyagokat vízben áztatják, majd turmixolják és szűrik. Ipari előállítás során esetleg többféle adalékanyagot is hozzáadhatnak hogy a megfelelő állagot, színt elérjék. Ezzel a technológiával otthon is könnyen elkészíthetőek.
A legtöbb növényi italt annak érdekében, hogy jobb tejhelyettesítő legyen, általában kalciummal és D-vitaminnal szokták dúsítani. Fehérjetartalmuk kevés a tehéntejhez képest, mivel nincs bennük állati eredetű fehérje. Vagyis nem tartalmazzák szervezetünk szá,mára elégséges esszenciális (az élethez elengedhetetlen) aminosavakat. Fontos tehát hogy ha étrendünkben tej helyett növényi italt fogyasztunk, oda kell figyelnünk, hogy lehetőleg D-vitaminnal, kalciummal dúsítottat vegyünk. Étkezéseink alkalmával kiegészítésként előnyben kell részesítenünk a jó minőségű fehérjeforrásokat, húsokat, tojásokat.